Rate this post

Pastýřka – rokle – Srnčí

Povrch převážně cesty délka 9,9 Km převýšení 265 m.

Ahoj běžci a běžkyně,

Než vám podrobněji popíšu dnešní trasu, začnu několika zajímavostmi. Proč si ji vůbec oběhnout nebo obejít? Trasa má vtipnou délku 9,9 km a na relativně krátké vzdálenosti můžete vidět a zažít spoustu zajímavého. Čekají na vás nádherná místa a úžasné zážitky.

Teď k popisu trasy. Začínáme lehce – startujeme na parkovišti u inline stezky a běžíme kousek okrajovou částí města. Poté nás čeká nejtěžší úsek – stoupání na rozhlednu Pastýřku. Tuto rozhlednu by měl navštívit každý, kdo ve Třebové bydlí, každý návštěvník města a rozhodně každý běžec. Vyběhnout na Pastýřku je zážitek, který si budete pamatovat ještě dlouho.

Dále pokračujeme zvlněným terénem až ke křižovatce U Buku, odkud se vydáme po netradiční cestičce. Já osobně mám tuhle cestu moc rád – je mírně klesající a málokdo ji zná, ale je to fajn. Cesta končí v Malíkově, ale tam se dnes nevydáme, protože nechceme uběhnout 20 nebo 30 km. Dnes nám stačí necelých 10 km.

Zadní část trasy kolem Srnčí je nádherný bukový les s krásnou pěšinou, kde si užijete přírodu a neskutečně hluboké rokle, které stojí za to vidět. Nakonec vyběhneme na silničku, která směřuje k rekreačnímu středisku Srnčí. Poté běžíme až k Třebové.

Pokud si chcete udělat pěknou fotku města, v blízkosti hvězdárny je nádherný výhled na Moravskou Třebovou. Dále pokračujeme přes zadní cestu do Linhartic a po Olomoucké se vracíme zpátky na start.

V krátkosti – tahle trasa nabízí úžasné výhledy, krásné lesy a relativně krátkou vzdálenost. Takže zdar běhu, případně chůzi! A myslím, že nic nebrání ani tomu projet si tuto trasu na kole, jen si musíte být vědomi, že výjezd na Pastýřku je pořádný kopec.

Užijte si to!

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru